Nieuw episch gedicht Tolkien uit

Met het epische gedicht ’The Fall of Arthur’ is wederom werk verschenen van de hand van ‘Lord of the Rings’-auteur J.R.R. Tolkien (1892-1973), schrijft de LA Times. Tolkien werkte in de jaren dertig van de vorige eeuw aan het gedicht. Hij liet het om onduidelijke reden liggen. Het werk is nu geredigeerd door Christopher Tolkien, de zoon

J.R.R. Tolkien/ Foto ANP

Met het epische gedicht ’The Fall of Arthur’ is wederom werk verschenen van de hand van ‘Lord of the Rings’-auteur J.R.R. Tolkien (1892-1973), schrijft de LA Times.

Tolkien werkte in de jaren dertig van de vorige eeuw aan het gedicht. Hij liet het om onduidelijke reden liggen. Het werk is nu geredigeerd door Christopher Tolkien, de zoon van de auteur. Christopher liet na de dood van zijn vader in 1973 een aanstelling aan de universiteit van Oxford varen om zich te ontfermen over zijn vaders’ literaire nalatenschap. J.R.R. Tolkien liet 70 dozen met ongepubliceerd materiaal achter.

The Fall of Arthur telt zo’n 40 pagina’s. Het richt zich op de gevolgen van de affaire tussen koningin Guinevere, de vrouw van koning Arthur, en Lancelot.

    • Roderick Nieuwenhuis