Kortkolom sport

Rafael Benitez nieuwe trainer van Napoli

Amsterdam. Rafael Benitez is aangesteld als nieuwe trainer van de Italiaanse club Napoli. De Spanjaard is bij de nummer twee van de Serie A de opvolger van de naar Internazionale vertrokken Walter Mazzarri. Benitez was de afgelopen maanden interim-trainer van Chelsea, waarmee hij in Amsterdam de Europa League won door in de finale Benfica te verslaan. De aanstelling van Benitez komt niet als een verrassing. Vrijdag sprak Napoli-voorzitter Aurelio de Laurentiis voor zijn beurt door de komst van de 53-jarige Spanjaard te melden. Hij trok zijn woorden nog dezelfde dag echter haastig in. Benitez werkte eerder in Italië als trainer van Inter. Daar werd hij in 2010 wegens tegenvallende resultaten al na enkele maanden ontslagen. (AP)

Deventer loopt uit voor huldiging Eagles

Amsterdam. Ruim tienduizend mensen hebben gisteravond in Deventer de promotie van Go Ahead Eagles naar de eredivisie gevierd. De Brink in de binnenstad stroomde vol om de selectie van trainer Erik ten Hag toe te juichen. Voordat de spelers op het plein arriveerden, maakten zij in een open bus een rondrit door de stad. Go Ahead keert door de overwinning van zondag in de play-offs tegen FC Volendam na zeventien jaar terug in de eredivisie. Het aantal Overijsselse clubs op het hoogste niveau komt daarmee op vier, het hoogste aantal in ruim vijftig jaar. (Novum)

WK cricket 2019 in Engeland en Wales

Amsterdam. Engeland en Wales organiseren in 2019 het WK cricket. De tien deelnemers spelen hun wedstrijden in tien verschillende stadions. Dat liet de gezamenlijke cricketbond van beide landen gisteren weten. Engeland was in 1999 voor het laatst gastheer. India, dat het WK twee jaar geleden samen met Bangladesh en Sri Lanka organiseerde, is de regerend wereldkampioen. Australië en Nieuw-Zeeland zijn over twee jaar de gastheren. (AP)

‘Meulensteen weg bij Manchester United’

Amsterdam. René Meulensteen is opgestapt bij Manchester United. Dat meldt Voetbal International. De Nederlandse trainer kreeg geen duidelijkheid over zijn rol onder de nieuwe manager David Moyes. Meulensteen was jarenlang de rechterhand van de onlangs vertrokken Alex Ferguson en verzorgde bijna alle veldtrainingen. Door het vertrek van Meulensteen blijft er op Old Trafford niemand van de oude technische staf over. Assistent Mike Phelan en keeperstrainer Eric Steele moeten noodgedwongen het veld ruimen. Meulensteen mocht blijven, maar zou een andere functie krijgen. (Novum)

San Antonio Spurs naar NBA-finale

Amsterdam. San Antonio Spurs heeft de finale van de NBA bereikt. De basketballers uit Texas wonnen gisteren in de eindstrijd van de Western Conference ook het vierde duel tegen Memphis Grizzlies: 93-86. De stand in de best-of-sevenserie werd op 4-0 gebracht. Tony Parker vervulde met 37 punten een hoofdrol bij de Spurs. (AP)