Verdachte al eerder opgepakt in Kenia

Hakmesmoord

Michael Adebolajo, een van de twee verdachten van de moord op de Britse soldaat Lee Rigby, is in november 2010 in Kenia opgepakt vanwege mogelijke betrokkenheid bij een terroristische actie. Hij zou zich hebben voorbereid om te gaan trainen en vechten met de Somalische militante beweging Al Shabab, die gelieerd is aan Al-Qaeda. Hij werd gearresteerd met vijf anderen. Het hoofd van de terrorismeafdeling van de Keniaanse politie zegt dat Adebolajo na de arrestatie werd gedeporteerd. Een woordvoerder van de Keniaanse regering zegt daarentegen dat hij onder een andere naam was gearresteerd en was overgeleverd aan de Britse autoriteiten. Gisteravond werd een negende verdachte aangehouden. Het is een man van 22 die wordt verdacht van hulp bij het beramen van de aanslag. NRC