‘Twee Roemenen gearresteerd in verband met zaak Ingrid Visser’

De limoenplantage in Alquerías, de plek waar de lichamen zijn gevonden.
De limoenplantage in Alquerías, de plek waar de lichamen zijn gevonden. Foto EPA / Israel Sanchez

De politie van Valencia heeft twee Roemenen gearresteerd in verband met de dood van oud-volleybalster Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein. Dat meldt de Spaanse krant La Verdad. De verdachten zijn 47 en 60 jaar oud. Met deze arrestatie bedraagt het aantal verdachten drie, eerder werd al een Spanjaard aangehouden in verband met de zaak.

De politie vond gisteravond twee deels begraven lichamen op een limoenplantage, in de tuin van een vrijstaand huis in Alquerías, vermoedelijk zijn het Visser en Severein. De autoriteiten vielen gisteren na een tip in Valencia een huis binnen in de omgeving van Murcia, zo maakte de politie vanmorgen op een persconferentie bekend. De aangehouden Spaanse verdachte wees de politie de plek waar de lichamen lagen, op een andere locatie dan waar de inval werd gedaan.

De politie wil de identiteit van de stoffelijke overschotten pas bevestigen nadat dna-onderzoek is gedaan en verwacht later vandaag meer duidelijkheid te kunnen geven.

Stel was vermist sinds 13 mei

Visser (35) en haar partner Severein (57), oud-manager van het Nederlandse vrouwenteam, werden op 13 mei voor het laatst gezien in Murcia. Ze hadden ingecheckt in een hotel in Murcia, waarna ze verdwenen en niemand meer iets van het tweetal hoorde. Nadat ze die woensdag erop hun terugvlucht naar Nederland misten, sloegen vrienden en familie alarm.

Op 22 mei werd de huurauto van het stel gevonden, geparkeerd en zonder sporen van inbraak, waardoor een auto-ongeluk of vrijwillige vlucht leek te kunnen worden uitgesloten. Vanaf dat moment richtte de politie het onderzoek op een ontvoering of moord. Lees hier meer over Visser, Severein en de zoektocht van de afgelopen weken.

    • Anouk Eigenraam