Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Taal

Terugkijken: Paulien Cornelisse met haar show ‘Hallo aarde’

Paulien Cornelisse schrijft natuurlijk niet alleen boeken en columns voor nrc.next/nrc.nl. Ze analyseert de kronkels in de Nederlandse taal ook op de Nederlandse theaterpodia. Haar show ‘Hallo aarde’ was gisteravond te zien op televisie. Kijk hem hier terug.

Redacteur Henk van Gelder schreef in zijn korte recensie in nrc.next een behoorlijke tijd terug:

In haar tweede programma, Hallo Aarde, staat Paulien Cornelisse (nrc.next-columniste en auteur van de bestseller Taal is zeg maar echt mijn ding) wederom op het toneel als een wonderlijk wezen dat af en toe rare sprongetjes maakt en wild met haar armen zwaait. Ze straalt een flegmatiek soort verbazing uit, die een komisch hoogtepunt bereikt als ze met behulp van een overheadprojector commentaar levert op het icoonmannetje dat ons op zebrapaden laat zien hoe we op het knopje moeten drukken voor een groen oversteeklicht.

‘Hallo aarde’ van Paulien Cornelisse:
Get Microsoft Silverlight