Speelgoed als instrument

GAAN // CONCERT COCOROSIE TIVOLI, UTRECHT 29 mei, 20:15 uur tivoli. nl

De twee even artistieke als eigenzinnige New Yorkse zussen Bianca en Sierra Casady, samen CocoRosie, wonen in hun eigen universum. Hun engelenstemmetjes maken het tot tedere luisterpop. Freakfolk, noemt men het wel. De dames maken deel uit van de moderne freefolkstroming, een mix van excentrieke folk en experimentele elektronica. Live optredens van CocoRosie zijn een mystieke sensatie. Sierra zingt, speelt gitaar en harp, Bianca zingt en manipuleert diverse kinderspeelgoed, elektronica, percussie en exotische geluidsmakers. En op de achtergrond worden mysterieuze filmbeelden getoond. Al sinds hun debuut, La maison de mon rêve uit 2004 (dat werd opgenomen in de badkamer), weet de groep zich zeker van een trouwe groep volgelingen in Nederland. Met het vandaag uitgekomen nieuwe album Tales of A Grass W idowstaan de zussen woensdag in de Tivoli in Utrecht. De zaal gaat open om 19.30 uur. Tickets zijn 25 euro.