Rosberg wint GP van Monaco

De Duitser Nico Rosberg heeft gisteren de Grote Prijs van Monaco op zijn naam geschreven. De Formule 1-coureur van de renstal Mercedes bleef zijn landgenoot Sebastian Vettel (Red Bull) voor. De Australiër Mark Webber werd in de andere Red Bull derde op het bochtige stratencircuit in het prinsdom.

De Brit Lewis Hamilton, ploeggenoot van winnaar Rosberg, eindigde op de vierde plaats. De Nederlander Giedo van der Garde finishte in zijn ‘langzame’ Caterham op de vijftiende plaats, een topklassering in zijn debuutjaar in de Formule 1. Hij leed in de slotronde door materiaalproblemen veel tijdverlies en verspeelde daarmee een hogere klassering.

Rosberg vertrok gisteren in Monaco van poleposition en gaf zijn leidende positie niet uit handen. Aanvankelijk reed Hamilton achter hem, maar na een pitstop van de Engelsman nam regerend wereldkampioen en klassementsleider Vettel de tweede positie definitief in.

De race lag in de dertigste ronde stil. Nadat de wagen van Williams-coureur Pastor Maldonado uit Venezuela een tik kreeg van de Brit Max Chilton (Marussia) en was gecrasht, werd de rode vlag gezwaaid om de brokken te kunnen opruimen.

Eerder was er al een safety car in de baan gekomen na een crash van de Braziliaan Felipe Massa (Ferrari) en later kwam de wagen met vlaggenist het circuit op toen de wagens van de Fransman Romain Grosjean (Lotus) en de Australiër Daniel Ricciardo (Toro Rosso) op elkaar waren geknald. Brokkenpiloot Grosjean werd bestraft en wordt bij de volgende GP in Canada tien plaatsen teruggeplaatst in de startopstelling.

In de WK-stand heeft Vettel met 107 punten een grote voorsprong genomen op nummer twee Kimi Raikkonen. De Fin van Lotus heeft 86 punten. De Spanjaard Fernando Alonso (Ferrari) staat met 78 punten derde voor Hamilton (62 punten) en Webber (57 punten). Rosberg bezet met 47 punten de zesde plaats.