Rijke sponsor volleybalteam

Lodewijk Severein was een docent geschiedenis die de opkomst van internet aangreep voor een carrièreswitch. Hij begon het internetbedrijf HCCnet. Na de verkoop aan Xs4all was Severein een gefortuneerd man, die van het zakenleven genoot en zich opwierp als sponsor van zijn geliefde volleybalsport.

Severein speelde met het Amstelveense Martinus ooit inde eredivisie, maar brak nooit echt door. Hij maakte zich sindsdien verdienstelijk als coach en manager van de Nederlandse vrouwenploeg, die hij ook financieel bijstond.

Sinds 2005 was hij in Zaandam met compagnon Peter van der Baan het adviesbureau Guna Partners voor beginnende ondernemers begonnen. Ook bracht Severein het elektrotherapeutisch apparaat RSQ1 voor de behandeling van spierblessures op de markt. En via zijn bedrijf had hij belangen in de wijnkoperij TerraVin en het Amsterdamse restaurant Al Ferme. Severein gold als een aimabel mens, geen bluffer of schreeuwer. Na zijn scheiding – Severein heeft twee dochters, die op redelijk niveau volleybalden – kreeg hij een relatie met Ingrid Visser, die hij bij de nationale ploeg leerde kennen. Ze woonden samen in Huizen.