Ondernemers iets minder somber over economie

Een bouwvakker aan het werk op een bouwplaats in Utrecht. Foto ANP / Koen van Weel

Nederlandse ondernemers waren deze maand iets minder somber over de economie dan vorige maand. Het producentenvertrouwen steeg van -5.6 naar -4.2, blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

De verbetering van deze maand volgt op een verslechtering van het producentenvertrouwen in maart en april. De ondernemers zijn vooral minder somber over hun verwachte productie en hun orderpositie. Ook hun oordeel over de voorraden verbeterde.

De ondernemers zijn deze maand ook iets minder pessimistisch over de toekomstige werkgelegenheid in hun branche. Negentien procent van hen verwacht dat de personeelssterkte de komende drie maanden zal afnemen, terwijl acht procent een toename verwacht.

    • Pim van den Dool