Nog 1 mooie dag

De komende dagen lijkt het opnieuw koud en wisselvallig weer te worden. Voor die tijd staat ons gelukkig nog een mooie dag te wachten.

Onder invloed van een uitloper van een hogedrukgebied dat boven Frankrijk ligt, scheen vandaag de zon al geregeld. Vanavond en vannacht blijft dit systeem het weerbeeld bepalen. Het is dan ook vrij helder en bij weinig wind daalt de temperatuur tot 6 graden in Groningen en tot 10 graden in Zeeland.

Ook dinsdag profiteren we in eerste instantie nog van dit mooiweergebied. De zon schijnt volop, al is er wel wat sluierbewolking aanwezig. Gedurende de dag neemt vanuit het zuiden de bewolking toe. Dit is de voorbode op een regenstoring die aan het einde van de middag of begin van de avond het zuiden van het land binnentrekt en zich vervolgens verder over het land uitbreidt. Hierbij wordt het nog iets warmer, 16 graden op de Wadden tot 20 graden in Limburg en Oost-Brabant. De wind waait uit oostelijke richtingen en is zwak tot matig van kracht.

Vanaf woensdag draait de wind naar de noordwesthoek. Hierdoor wordt koelere lucht aangevoerd, waardoor het kwik blijft steken op 12 tot hooguit 17 graden. Daarbij ligt de regenstoring woensdag en donderdag boven onze pet met bewolkt en regenachtig weer tot gevolg. Achter de regenstoring blijft het vrijdag bewolkt met buien.