Kortkolom economie

Nog eens 2.000 banen weg bij Rabobank

Amsterdam. Bij Rabobank gaan de komende drie jaar 2.000 meer banen verdwijnen dan eerder was aangekondigd. Dat blijkt uit een interview met Rabotopman Piet Moerland in De Telegraaf dit weekend. Eerder dit jaar zei Moerland dat er eind 2016 6.000 banen verdwenen zullen zijn. Zaterdag zei hij dat er dan nog maar 20.000 van de huidige 28.000 werknemers zullen werken. (NRC)

Coalitie: corporaties meer bezuinigen

Amsterdam. Regeringspartijen VVD en PvdA willen dat woningcorporaties meer bezuinigen op hun eigen organisaties, zodat ze meer kunnen bouwen. Ze overwegen bindende normen voor de bedrijfsuitgaven vast te leggen. Marc Calon, voorzitter van corporatiekoepel Aedes, zegt dat corporaties al bezuinigen. Aedes wil dat het kabinet de verhuurdersheffing voor corporaties verlaagd.

ECB kritisch over taks op financiële handel

Amsterdam. De ECB heeft in de Financial Times vandaag voorgesteld om te helpen met het herontwerpen van de Europese financiële transactietaks. De ECB lijkt zich daarmee te keren tegen het huidige voorstel, dat voorziet in een kleine belasting op transacties in financiële producten en onverantwoordelijk handelsgedrag tegen moet gaan. Veel financiële instellingen zijn tegen. De ECB zegt dat het huidige voorstel slecht is voor de markten. (NRC)