Kortkolom binnenland

Elf arrestaties na krakersrellen Utrecht

Utrecht. De politie heeft afgelopen weekend na rellen in de binnenstad elf krakers gearresteerd. Tien van hen zitten nog vast. Ze weigerden vrijdagnacht het gebouw te verlaten waar ze woonden, twintig jaar eerder gekraakt, nadat de rechter had bepaald dat het ontruimd moest worden. Een ondernemer wil van deze Ubica-panden een hotel maken. De Mobiele Eenheid kwam eraan te pas om de krakers eruit te verwijderen. Daarbij werd de ME bekogeld met verfbommen, er werd brand gesticht en het naastgelegen stadhuis beklad. De krakers hielden tijdens de rellen een livestream in de lucht met camera’s die in het pand waren geïnstalleerd. (NRC)

Man opgepakt voor slaan jeugdvoetballer

Amersfoort. Een 43-jarige man uit Kootwijkerbroek is zaterdag aangehouden omdat hij bij een voetbalwedstrijd in Amersfoort een jeugdspeler zou hebben mishandeld. Hij wordt ervan verdacht een 14-jarige jongen uit Hoevelaken te hebben geslagen en bij zijn keel te hebben gegrepen, liet de politie gisteren weten. De politie was rond 17.00 uur gebeld over een mishandeling bij een voetbalvereniging in Amersfoort. De verdachte was er toen al vandoor gegaan. Hij werd later op de dag aangehouden en zit vast voor verhoor. Het is nog niet duidelijk wat aan de mishandeling vooraf is gegaan. (Novum)

Ramkraak bij filiaal ABN Amro in Huizen

Huizen. Een geldautomaat van ABN Amro in Huizen is vanochtend vroeg doelwit geworden van een ramkraak. Een auto ramde de pui van de bank en vloog daarna in brand, meldde de politie. De melding van de kraak kwam even voor 04.00 uur bij de politie binnen. Het is onduidelijk of iets is buitgemaakt. Ook is het niet duidelijk of de auto in brand vloog of in brand is gestoken. Vorige week werd bekend dat het aantal plof- en ramkraken gericht op pinautomaten de afgelopen maanden twee keer zo hoog lag als het jaar ervoor. (Novum)