kort

(FILE) This file picture shows Brazilian national football player Neymar taking part in a training session at the Arena da Baixada stadium in Goiania, Brazil, on June 3, 2011. Brazil's Neymar announced on May 25, 2013 on his Instagram account that he is to join FC Barcelona, who have edged out their great Spanish rivals Real Madrid in a tussle for the young striker's services. AFP PHOTO/JEFFERSON BERNARDES AFP

Formule 1

Coureur Rosberg wint Grand Prix van Monaco

Amsterdam. - De Duitser Nico Rosberg heeft gisteren de Grote Prijs van Monaco op zijn naam geschreven. De Formule 1-coureur van Mercedes bleef zijn landgenoot Sebastian Vettel (Red Bull) voor. De Australiër Mark Webber werd in de andere Red Bull derde op het bochtige en daarmee spectaculaire stratencircuit. De Brit Lewis Hamilton, ploeggenoot van Rosberg, eindigde als vierde. De Nederlander Giedo van der Garde finishte in zijn ‘langzame’ Caterham op de vijftiende plaats, de hoogste klassering in zijn debuutjaar. Hij leed in de slotronde veel tijdverlies – door versleten banden – en verspeelde daarmee een hogere klassering. NRC

Neymar

Supertalent kiest voor FC Barcelona

Amsterdam. - Het Braziliaanse supertalent Neymar gaat naar FC Barcelona. De Spaanse landskampioen en de 21-jarige aanvaller hebben een akkoord bereikt over een contract voor vijf seizoenen. Neymar komt over van de Braziliaanse club Santos, die naar verluidt 28 miljoen ontvangt voor de aanvaller. Neymar stond ook in de belangstelling van Barça’s grote rivaal Real Madrid. De Koninklijke bood naar verluidt 35 miljoen euro, en zou daar meer kunnen verdienen. Wellicht heeft hij vanwege Lionel Messi, met wie hij graag zou willen spelen, voor Barça gekozen. AP

Kickboksen

Badr Hari knock-out na een klap op zijn kin

Amsterdam. - Badr Hari staat bekend om zijn verwoestende knock-outs. In zijn loopbaan sloeg de Marokkaans-Nederlandse kickbokser al 88 tegenstanders de wedstrijd uit. Zaterdag ging hij zelf neer na een klap op zijn kin. De 28-jarige kickbokser verloor van de Azerbajdzjaan Zabit Samedov op de Legend Fighting Show in Moskou. Het was de zevende keer dat Hari een wedstrijd verloor op knock-out, op een totaal van 113 wedstrijden. Het was de eerste partij van Hari sinds hij ruim twee maanden geleden zijn rentree maakte in het kickboksen. Hij vocht toen ook tegen Samedov – en won – maar raakte geblesseerd aan zijn voet. NRC