Kopstukken Nederlandse onderwereld gearresteerd

De politie heeft vanochtend een aantal vermeende kopstukken van een Nederlandse misdaadorganisatie aangehouden. Een van de verdachten is volgens een justitiële bron Heinekenontvoerder Willem Holleeder.

De arrestaties volgen na een al jaren lopend onderzoek onder leiding van het landelijk parket.

Volgens opsporingsbronnen gaat het om een organisatie die zich al geruime tijd onaantastbaar waande. De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing, drugshandel, vuurwapenbezit, witwassen van crimineel geld en zware mishandeling. De politie heeft vanochtend invallen gedaan in sportscholen en woningen in Beverwijk en Hilversum. Een andere hoofdverdachte is de eerder voor spectaculaire gewelddadige overvallen veroordeelde 43-jarige Danny K.

Een andere belangrijke arrestant is de 48-jarige kickbokser en sportschoolhouder in Beverwijk Dick V. De man kwam in oktober in het nieuws doordat hij in Amsterdam in gevecht raakte met Willem Holleeder (54). Bij dat gevecht liep Holleeder een gebroken kaak op.

Holleeder werd begin vorig jaar vrijgelaten na het uitzitten van een straf van negen jaar wegens afpersing van vastgoedhandelaren. De politie onderzoekt nog steeds of Holleeder ook betrokken is bij het organiseren van liquidaties in de onderwereld.

Danny K. heeft zichzelf eerder omschreven als een vriend van Holleeder.