Voor het eerst: Igor Sijsling bereikt tweede ronde Roland Garros

Igor Sijsling na het laatste punt van vandaag. Foto ANP / Koen Suyk

Igor Sijsling heeft de tweede ronde van Roland Garros bereikt. Sijsling, nummer 62 op de wereldranglijst, won zijn eerste wedstrijd in het toernooi in drie sets van de Oostenrijker Jürgen Melzer: 6-4, 6-3 en 6-2. Het is voor Sijsling (62) de eerste keer in zijn carrière dat hij in Parijs de eerste ronde overleeft.

Sijsling begon matig en leverde direct zijn eerste servicebeurt in. Ook zijn derde opslagbeurt viel ten prooi aan Melzer, maar de Nederlander vond daarna zijn vorm. Hij brak de Oostenrijker tweemaal en ging beter serveren. Op 5-4 vocht hij zich op Melzers service terug van een 15-40 achterstand en kreeg hij een setpunt. Dat verzilverde hij.

De tweede set begon net als de eerste: Melzer brak de service van Sijsling. De Amsterdammer brak echter snel weer terug en serveerde naar een 3-2 voorsprong. Op 4-3 brak hij Melzer nogmaals, waarna hij de set soeverein uitserveerde.

In de derde set ging het vervolgens snel. Sijsling brak de Oostenrijker tweemaal en kwam op een 5-2 voorsprong. Hij serveerde de wedstrijd vervolgens moeiteloos uit.

Sijsling neemt het in de tweede ronde op tegen Tommy Robredo (32) of Jürgen Zopp. Robin Haase komt later vandaag in actie.

Het verslag komt van persbureau Novum.

    • Lex Boon