Holleeder aangehouden bij actie tegen georganiseerde misdaad

Willem Holleeder, oud-columnist van Revu, vorig jaar in een promo voor een aflevering van College Tour waar hij te gast was.

De politie heeft vanochtend een aantal vermeende kopstukken van een Nederlandse misdaadorganisatie aangehouden. Ook Willem Holleeder is gearresteerd. Dat meldde de NOS vanochtend als eerste. Het OM heeft de aanhouding van Holleeder inmiddels bevestigd en komt later vandaag met een uitgebreide verklaring.

De aanhoudingen van onder andere Danny K. en Dick V. kunnen nog niet worden bevestigd door justitie. Een justitiële bron meldt aan NRC Handelsblad dat de arrestaties volgen na een al jaren lopend onderzoek onder leiding van het landelijk parket. De krant schrijft vanmiddag:

“Volgens opsporingsbronnen gaat het om een organisatie die zich al geruime tijd onaantastbaar waande. De verdachten zouden zich schuldig hebben gemaakt aan afpersing, drugshandel, vuurwapenbezit, witwassen van crimineel geld en zware mishandeling.”

De politie heeft vanochtend invallen gedaan in sportscholen en woningen in Beverwijk en Hilversum. Een andere hoofdverdachte is de eerder voor spectaculaire gewelddadige overvallen veroordeelde 43-jarige Danny K.

Kickbokser die Holleeder sloeg ook gearresteerd

Een andere belangrijke arrestant is de 48-jarige kickbokser en sportschoolhouder in Beverwijk Dick V. De man kwam in oktober in het nieuws doordat hij in Amsterdam in gevecht raakte met Willem Holleeder (54). Bij dat gevecht liep Holleeder een gebroken kaak op.

Holleeder werd begin vorig jaar vrijgelaten na het uitzitten van een straf van negen jaar wegens afpersing van vastgoedhandelaren. De politie onderzoekt nog steeds of Holleeder ook betrokken is bij het organiseren van liquidaties in de onderwereld.

    • Lex Boon