Haase door naar tweede ronde Roland Garros - Berdych (5) er uit

Robin Haase heeft de eerste ronde op Roland Garros tegen de Fransman Kenny de Schepper gewonnen in vier sets. Foto ANP / Koen Suyk

Robin Haase heeft de tweede ronde bereikt van Roland Garros. De Nederlandse tennisser versloeg de Fransman Kenny de Schepper in vier sets 6-4, 7-6, 2-6 en 6-3. De Tsjech Tomas Berdych (als vijfde geplaatst) verloor in de eerste ronde van Fransman Gael Monfils.

De op de wereldranglijst ver afgezakte Monfils (momenteel nummer 81) won van Berdych, die het afgelopen gravelseizoen juist prima presteerde, in een marathonpartij. Na ruim vier uur stapte de Fransman met 7-6 6-4 6-7 6-7 7-5 als winnaar van de baan.

Monfils was twee jaar geleden de nummer zeven van de wereld, maar is inmiddels weggezakt. Tegen Berdych plaatste hij op 5-5 in de vijfde set de beslissende break, om vervolgens de wedstrijd uit te serveren.

Haase in tweede ronde tegen de Pool Jerzy Janowicz

Haase, de nummer 66 op de wereldranglijst kan zich nu gaan opmaken voor een treffen met de Pool Jerzy Janowicz (21) of de Spanjaard Albert Ramos.

Na het verlies van de derde set leek de nummer 66 van de wereld het even moeilijk te hebben, maar daarna herpakte hij zich en maakte de nummer 91 op de ATP-lijst alsnog in. Vorige maand won Haase in Marokko ook al van De Schepper. Thiemo de Bakker komt dinsdag pas tegen Stanislas Wawrinka in actie.

Eerder vandaag won Igor Sijsling ook al de eerste ronde van Roland Garros in drie sets van de Oostenrijker Jürgen Melzer: 6-4, 6-3 en 6-2. De nummer 62 op de wereldranglijst, overleefde voor het eerst in zijn carrière de eerste ronde in Parijs. Haase stond wel eerder in het enkelspel op het Franse gravel, in 2011 en 2012, toen kwam hij niet verder dan de tweede ronde.

    • Anouk Eigenraam