Glazen Huis volgend jaar in Haarlem - Heerlen volgt in 2015

3FM-dj's Michiel Veenstra en Gerard Ekdom in het Glazen Huis in Enschede afgelopen jaar. Foto ANP / Ade Johnson

Het Glazen Huis van 3FM strijkt volgend jaar neer in Haarlem. Een jaar later (2015) volgt Heerlen. Dat maakte de zendermanager van 3FM net bekend. Welke dj’s het huis ingaan en voor welk doel geld zal worden opgehaald wordt pas later bekend.

Zendermanager van 3FM, Wilbert Mutsaers, zei vandaag tegen persbureau Novum:

“We zijn erg gelukkig met de samenwerking met Haarlem en Heerlen voor 3FM Serious Request.”

Het huis, waarin dj’s van de radiozender zich zonder eten zes dagen laten opsluiten om geld op te halen voor een goed doel, is volgend jaar te vinden op de Grote Markt in Haarlem. In Heerlen is voor het Pancratiusplein gekozen als locatie. De provincies Noord-Holland en Limburg worden hiermee voor het eerst aangedaan tijdens de actie van 3FM.

Een kaartje met daarop de locaties van het Glazen Huis vanaf 2004 - 2015:


Glazen Huis weergeven op een grotere kaart

Dj Coen Swijnenberg reageerde enthousiast op Twitter:

En voor dj Giel Beelen is het volgend jaar dichtbij huis:

Eind dit jaar is het Glazen Huis in Leeuwarden te vinden. Binnenkort wordt bekendgemaakt voor welke ‘stille ramp’ dit jaar aandacht wordt gevraagd. Met de editie in Enschede, eind vorig jaar, werd bijna 12,3 miljoen euro opgehaald.

    • Niels Posthumus