Finale (m/v) in play-offs hockey nog onbeslist

De strijd om de nationale hockeytitel is zowel bij de mannen als de vrouwen nog onbeslist. In Eindhoven versloeg thuisploeg Oranje Zwart gisteren in de verlenging Rotterdam met 3-2, nadat OZ zaterdag op vreemde bodem met 2-0 had verloren. Bij de vrouwen won Amsterdam gisteren met 2-1 bij Den Bosch, dat zaterdag in Amstelveen na shoot-outs had gezegevierd.

Oranje Zwart gaf gisteren in de slotfase een 2-0 voorsprong uit handen. Jelle Galema vlak na rust en Thomas Briels scoorden voor de thuisploeg. Rotterdam dwong een verlenging af door late tegentreffers van de broers Willem en Jeroen Hertzberger.

Terwijl sterspeler Robert van der Horst met een schouderblessure aan de kant zat, maakte ploeggenoot Rob Reckers in de verlenging het winnende doelpunt. Zondag valt de beslissing – weer in Eindhoven.

Twintig kilometer noordwaarts was het ook spannend bij het vrouwenduel tussen Den Bosch en Amsterdam. De Brabantse ploeg leek na een vroege openingstreffer van sterspeelster Maartje Paumen de landstitel te prolongeren, maar verslikte zich in de veerkracht van Amsterdam en met name Kelly Jonker. Zij maakte de 1-0 achterstand met twee treffers ongedaan. Zaterdag valt de beslissing – weer in Den Bosch.

De promotie-degradatiestrijd tussen Tilburg en SCHC krijgt woensdag bij een 1-1 stand een vervolg in Brabant. Schaerweijde uit Zeist blijft hoofdklasser, ten koste van HIC.