Ex-volleybalster en vriend gedood

De Nederlandse oud-volleybalinternational Ingrid Visser en haar partner Lodewijk Severein zijn gisteravond rond tien uur dood aangetroffen. Het stel, dat sinds 14 mei vermist werd, lag begraven bij Alquerías, een dorp in de buurt van de Zuid-Spaanse stad Murcia. Beiden zijn om het leven gebracht.

De autoriteiten willen het nieuws lopende het onderzoek nog niet officieel bevestigen, maar spreken van ‘aanwijzingen’ dat het om de twee Nederlanders gaat. De familie meldde vanochtend via een communiqué dat zij vannacht om één uur werd ingelicht over de vondst.

Op een persconferentie in Murcia meldden de autoriteiten aan het einde van de ochtend dat gisteren na „het volgen van een onderzoekslijn” een man is opgepakt in het noordelijker gelegen Valencia. Hierna werd een inval gedaan in een woning in Molina de Segura, een dorp ten noorden van Murcia. Daarbij werden „geweldssporen” aangetroffen. De arrestant zou de politie hebben gewezen op de vindplek van de twee lichamen.

De lokale kranten La Verdad de Mur cia en La Opinión de Murcia meldden op gezag van anonieme politiebronnen vanochtend dat er een tweede verdachte in beeld is.

Beide mannen zouden deel uitmaken van de ‘georganiseerde misdaad’ en behoren tot een bende die onder meer in verdovende middelen handelt.

Vorige week, zo meldde de lokale pers, zou ook een advocaat zijn gehoord die de zaken behartigde van Visser en Severein toen zij enkele jaren terug in Murcia woonden. Hoe de politie zijn rol ziet, is onduidelijk.

De politie ging de afgelopen twee weken steeds sterker uit van een misdrijf. Zeker nadat vorige week de huurauto van het stel werd gevonden, waardoor een auto-ongeluk of vrijwillige vlucht leek te kunnen worden uitgesloten. Hierop werd onder meer een speciale recherche-eenheid uit Madrid naar Murcia overgebracht. Het onderzoek richtte zich vooral op een mogelijke ontvoering en gewelddadige dood. Severein beschikte over een miljoenenvermogen sinds de verkoop van een internetbedrijf.

Het stel kwam op maandag 13 mei aan op de luchthaven van Alicante, huurde een auto en reed naar Murcia. Maandagavond werden ze nog gezien in hun vaste restaurant. ’s Nachts zouden ze nog geslapen hebben in hun hotel, maar de volgende dag verschenen ze niet op een afspraak in een vruchtbaarheidskliniek. Nadat ze woensdag hun terugvlucht naar Nederland misten, sloeg de familie alarm. Die probeerde via de media en internet tips te verzamelen. Ook mobiliseerden zij vrijwilligers die posters ophingen in de omgeving .