Cheetah Kingdom

TO GO WITH SAfrica-conservation-environment-animal-cheetah,FEATURE BY CHRISTOPHE BEAUDUFE A cheetah is pictured on March 22, 2013 at the private game reserve of French Damien Vergnaud in Inverdoom, 200 kms north east of Cape Town. The cheetah, the world's fastest land animal, survived mass extinction during the last ice age 10,000 years ago. But it has taken just the last few decades for man to place the hunter on the endangered species list, with experts warning it could disappear from the wild by 2030. AFP PHOTO / CHRISTOPHE BEAUDUFE AFP

informatief

Ned.2, 19.25

De Britse natuurfilmer David Houghton begon vijftien jaar geleden een nieuw leven in Afrika. Zijn doel: het beschermen van cheeta’s. Bij de Africat Foundation in Midden-Namibië heeft hij met een team in twaalf jaar een reservaat ingericht waar cheeta’s worden voorbereid op hun terugkeer in de natuur. Samen met zijn partner Carla volgt Dave het vrijlaten van de eerste opvangcheeta’s.