champions league kort

5de

Champions League voor Bayern München

Bayern München heeft zaterdagavond voor de vijfde keer de Champions League gewonnen (tot 1992 Europacup I). In de eindstrijd in Londen versloeg de club Borussia Dortmund met 2-1. Bayern won het belangrijkste Europese clubtoernooi eerder in 1974, 1975, 1976 en 2001.

12

Nederlanders die een goal maakten in finale

Arjen Robben was zaterdag de twaalfde Nederlander die een doelpunt maakte in de finale van de Champions League (of Europacup I). Dirk Kuijt, Patrick Kluivert, Ronald Koeman, Frank Rijkaard, Ruud Gullit (twee keer), Marco van Basten (twee keer), Johnny Rep, Johan Cruijff (twee keer), Dick van Dijk, Arie Haan en Rinus Israël gingen hem voor. Laatstgenoemde was op 6 mei 1970 de eerste Nederlander die scoorde in de finale, hij deed dit voor Feyenoord tegen het Schotse Celtic (2-1 zege Feyenoord).

3

prijzen voor Bayern dit seizoen, en 4de lonkt

Door de eindzege in de Champions League heeft Bayern München dit seizoen drie prijzen gewonnen, eerder won de club de Duitse supercup en de landstitel. Bayern kan zaterdag ook nog de nationale beker veroveren. In de finale wacht VfB Stuttgart. Als Bayern wint, is het de eerste Duitse club die in één seizoen de nationale beker, landstitel en een Europese beker wint.

58%

balbezit had Bayern in de eindstrijd

Bayern won de wedstrijd tegen Borussia Dortmund ook statistisch: de club had meer balbezit (58 procent), meer doelpogingen (14, tegen 12 voor Borussia) en meer corners (8, tegen 6 voor Borussia).

2,8

miljoen Nederlanders keken naar het duel

2,8 miljoen Nederlanders keken de finale van de Champions League zaterdag op de televisie.