Benfica zonder prijs

Benfica heeft na de landstitel en de Europa League in extremis ook de nationale beker verloren. In de finale was Vitória Guimarães gisteravond met 2-1 te sterk.

Benfica stond door een doelpunt van Nicolás Gaitán na een half uur spelen lange tijd met 1-0 voor. In de slotfase ging het alsnog mis voor de recordkampioen (32 landstitels) van Portugal. Soudani El Arabi en Ricardo scoorden in de slotfase binnen twee minuten en brachten Vitória de eerste grote prijs in de clubhistorie.

Het verspelen van de Taça de Portugal kwam voor Benfica anderhalve week nadat in Amsterdam de Europa League-finale werd verloren van Chelsea. De Engelsen maakten in de laatste minuut de winnende goal. Dat was voor Benfica de zevende verloren Europese finale op rij. In de competitie ging het twee weken geleden ook al mis in de laatste minuut. Porto won op de voorlaatste speeldag in eigen stadion met 2-1 en passeerde Benfica daardoor op de ranglijst. Porto werd vorige week kampioen.

In Italië won Lazio voor de zesde keer in de clubhistorie de nationale beker, de Coppa Italia. In het Romeinse Stadio Olimpico versloeg de ploeg stadgenoot en aartsrivaal AS Roma met 1-0. Senad Lulic maakte ruim een kwartier voor tijd de enige treffer. Bij Roma ontbrak de geblesseerde Oranje-doelman Maarten Stekelenburg. Lazio plaatste zich voor de Europa League. Beide Romeinse clubs grepen in de Serie A naast Europees voetbal.