Als er één schaap.....

NOVUM97:SCHAPEN IN SPANGEN:ROTTERDAM;26MAY2013-Spangen in Rotterdam-West veranderd in een stukje Veluwe. Een kudde schapen trekt door de wijken om de groenstroken te kortwieken. De schapen zijn zondag aangekomen op de Mathenesserdijk. Ze gaan ook grazen bij de Nicolaas Beetsstraat in Spangen en bij de Horvathweg in Oud-Mathenesse. Het initiatief om schapen in plaats van grasmaaiers te gebruiken, komt van wijkbewoners. Spangen werkt al jaren om van het imago 'probleemwijk' af te komen. Op de foto; schapen door de straten van SpangenNovum/ks/str.Kees Spruijt
NOVUM97:SCHAPEN IN SPANGEN:ROTTERDAM;26MAY2013-Spangen in Rotterdam-West veranderd in een stukje Veluwe. Een kudde schapen trekt door de wijken om de groenstroken te kortwieken. De schapen zijn zondag aangekomen op de Mathenesserdijk. Ze gaan ook grazen bij de Nicolaas Beetsstraat in Spangen en bij de Horvathweg in Oud-Mathenesse. Het initiatief om schapen in plaats van grasmaaiers te gebruiken, komt van wijkbewoners. Spangen werkt al jaren om van het imago 'probleemwijk' af te komen. Op de foto; schapen door de straten van SpangenNovum/ks/str.Kees Spruijt Novum KEES SPRUIJT

Zit je de krant te lezen aan de ontbijttafel, hoor je ineens luid geblaat.

In Rotterdam trekt een kudde zogenaamde ‘stadsschapen’ door de wijken op zoek naar groenstroken waar ze kunnen grazen. Het initiatief om de schapen als grasmaaiers te gebruiken, komt van de wijkbewoners. De kudde is gisteren aangekomen op de Mathenesserdijk in de Rotterdamse wijk Spangen.

Hoewel de aanblik van wollige dieren op stadse tegels ongewoon aandoet, wordt in steeds meer steden gewerkt met grazende schapen. De gemeente Groningen probeert al meer dan zeven jaar met behulp van schapen de stadse natuur op een ecologische manier in stand te houden. Het brengt dan ook voordelen met zich mee. Grazende schapen verbeteren de bodemstructuur en in hun vacht dragen de dieren zaden mee, waardoor de beplanting afwisselender wordt. De herders die de kuddes begeleiden, hebben een opleiding tot verkeersregelaar gevolgd, zodat ze veilig met de schapen kunnen oversteken.