Terugkijken: het gedrogeerde Juventus van 1996

Voor de finale van de Champions League in 1996 tegen Ajax hebben spelers van Juventus doping gebruikt. Twee Italiaanse dopingwetenschappers zeggen dit met volle overtuiging in de aflevering van Andere Tijden Sport van vanavond. Kijk de aflevering hier terug.

Edgar Davids legt de bal aan bij het penalty schieten tijdens de finale van de Champions League in 1996. Ajax verliest de strafschoppen met 5-3.
Edgar Davids legt de bal aan bij het penalty schieten tijdens de finale van de Champions League in 1996. Ajax verliest de strafschoppen met 5-3. Foto ANP/ Koen Suyk

Voor de finale van de Champions League in 1996 tegen Ajax hebben spelers van Juventus doping gebruikt. Juventus won die wedstrijd na penalty’s van de Amsterdamse titelhouder. Vermaarde Italiaanse dopingwetenschappers Giuseppe d’Onofrio en Allessandro Donati zeggen dit met volle overtuiging in de aflevering van Andere Tijden Sport van vanavond. Het nieuws werd deze week al bekend, maar vanavond was de geruchtmakende reportage te zien. Kijk de aflevering hier terug.

Get Microsoft Silverlight

    • Frank Huiskamp