Raketaanvallen in Beiroet na openlijke steun Hezbollah aan Syrië

Gewonden worden verzorgd nadat een van de raketten op hun woningen terechtkwam.
Gewonden worden verzorgd nadat een van de raketten op hun woningen terechtkwam. Reuters / Mohammed Azakir

Een dag nadat de leider van Hezbollah claimde naast Bashar al-Assad te blijven vechten tot de zege in Syrië erop volgt, landden twee raketten in het gebied dat tot territorium van de shi’itische militantengroep gerekend mag worden.

Een van de raketten landde vlak bij een druk kruispunt in het zuidelijk deel van Beiroet. Driehonderd meter verder kwam de tweede terecht op een appartement. Zeven mensen raakten gewond, aldus Reuters.

De aanslagen, vlak bij het Hezbollahbolwerk in zuidelijk Beiroet, zijn niet direct opgeëist. Naar nu blijkt vonden ze plaats enkele uren nadat leider Hassan Nasrallah beweerde dat zijn strijders in Syrië aan de zijde van het regime van president Assad vechten tegen de Syrische rebellen. Nasrallah zei dat zijn strijders Assad de overwinning in de burgeroorlog zullen brengen.

De nu ruim twee jaar durende strijd in Syrië verdeelt Libanon in een kamp van sunnieten die de rebellen in Syrië steunen en shi’ieten die Hezbollah aanhangen. Afgelopen week kwamen minstens 25 mensen om toen beide kampen de strijd met elkaar aangingen in de Libanese stad Tripoli.

    • Jules Seegers