Nico Rosberg wint Grand Prix van Monaco

Nico Rosberg in zijn Mercedes tijdens de GP van Monaco.
Nico Rosberg in zijn Mercedes tijdens de GP van Monaco. Foto EPA/ Srdjan Suki

De Duitse coureur Nico Rosberg heeft vanmiddag de Grand Prix van Monaco in de Formule 1 gewonnen. Hij bleef in zijn Mercedes landgenoot Sebastian Vettel (Red Bull) voor. De Nederlander Giedo van der Garde finishte in zijn Caterham op een knappe vijftiende plaats.

Rosberg vertrok van poleposition en gaf zijn leidende positie geen moment uit handen. Oorspronkelijk reed Hamilton achter hem, maar na een pitstop van de de Engelsman nam Vettel de tweede positie achter hem in.

Race meerdere keren stilgelegd vanwege crashes

De race lag in de dertigste ronde stil. Nadat Williams-coureur Pastor Maldonado van Max Chilton (Marussia) een tikje had gekregen en was gecrasht, werd de rode vlag gezwaaid om de brokken op te kunnen ruimen. Eerder was er al een safety car in de baan gekomen na een crash van Felipe Massa (Ferrari) en later kwam de safety car er opnieuw aan te pas toen Romain Grosjean (Lotus) en Daniel Ricciardo (Toro Rosso) op elkaar waren geknald.

In de WK-stand heeft Vettel met 107 punten een flinke voorsprong op nummer twee Kimi Räikkönen. De Fin verzamelde voor Lotus 86 punten. Fernando Alonso (Ferrari) staat met 78 punten derde voor Hamilton (62 punten) en Webber (57 punten). Rosberg is met 47 punten zesde.

Bekijk onze In Beeld-serie van de sfeer rond de beroemde race:

Het raceverslag komt van persbureau Novum

    • Frank Huiskamp