Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Slachtoffer Scheepvaartmuseum was bekende van politie

De politie heeft het Scheepvaartmuseum afgezet na een schietpartij op een dance-event waarbij een 26-jarige Amsterdammer om het leven is gekomen.
De politie heeft het Scheepvaartmuseum afgezet na een schietpartij op een dance-event waarbij een 26-jarige Amsterdammer om het leven is gekomen. Foto ANP/AT5 Robert Harbering

De man die vannacht door een 25-jarige man werd doodgeschoten tijdens een feest in het Scheepvaartmuseum in Amsterdam is een 26-jarige Amsterdammer van Marokkaanse afkomst. Dat heeft de politie bevestigd aan stadszender AT5. De man, genaamd Souhail, was een bekende van de politie.

Wanneer en waarom de man uit Osdorp eerder in aanraking was geweest met de politie, kon de politie Amsterdam niet zeggen. Volgens kennissen van de man zou hij een loopbaan in het criminele circuit hebben gehad.

De man werd kort voor 02.00 uur neergeschoten toen hij aan de bar stond. Agenten troffen de man daar hevig bloedend aan toen ze ter plaatse kwamen. Kort daarna overleed hij aan zijn verwondingen.

In het museum werd het feest The Waterfront gehouden, waar achthonderd mensen op af waren gekomen. Wat er precies is gebeurd en wat de aanleiding voor de schietpartij was is niet bekend. De politie gaat uit van “een uit de hand gelopen ruzie”. De 25-jarige verdachte werd kort na het incident buiten het museum aangehouden.

Beelden AT5:

De locatie bood plaats aan duizend feestgangers dus was het er behoorlijk druk. De bezoekers betaalden 25 euro om binnen te komen al moest voor een VIP-tafel 750 euro worden neergeteld.