Hee, ‘glasshole’, zo raar gaat foto’s maken er dus uitzien met Google Glass

Het wordt een leuk hebbedingetje, dat Google Glass, absoluut. Maar sinds de aankondiging is er ook genoeg kritiek. Niet alleen van mensen die vrezen voor serieuze zaken als privacyissues, maar ook van mensen die niet snappen hoe het praktisch is. Neem nou fotograferen, gaat dat er niet heel raar uitzien? Volgens de makers van dit filmpje wel.

Screenshot YouTube

Het wordt een leuk hebbedingetje, dat Google Glass, absoluut. Maar sinds de aankondiging van het hypermoderne computerbrilletje is er ook genoeg kritiek. Niet alleen van mensen die vrezen voor serieuze zaken als privacyissues, maar ook van mensen die niet snappen dat het technologische hoogstandje überhaupt praktisch is. Neem nou het maken van foto’s, gaat dat er niet heel raar uitzien? Volgens de makers van dit filmpje wel.

Word vooral geen ‘glasshole’

Er verschijnen al sinds de aankondiging van het speeltje, dat nu alleen nog voor ontwikkelaars beschikbaar is voor de niet zo schappelijke prijs van 1500 dollar, kritische filmpjes. Vaak komisch bedoeld trouwens. De grootste ‘vrees’ van de critici is dat er een grote schare ‘glassholes‘ gaat komen. Want als je de bril constant op je hoofd hebt, zelfs tijdens echte ontmoetingen in de echte wereld, kun je onmogelijk nog aandacht hebben voor de mensen om je heen. Dat schermpje zit namelijk constant voor je oog, hoe klein ook. Mashable liet vorige week al zien wat je dan voor situaties krijgt:

    • Frank Huiskamp