Comeback Twente niet genoeg om EL-ticket uit Utrecht weg te kapen

FC Utrecht heeft zich vanmiddag ten koste van FC Twente geplaatst voor de voorronde van de Europa League. De Domstedelingen gingen in eigen huis weliswaar met 2-1 onderuit, maar doordat de ploeg eerder met 2-0 won in Enschede gaat Utrecht Europa in.

Dusan Tadic en Nacer Chadli hadden Twente met twee prachtige afstandsknallen op voorsprong gezet, maar Édouard Duplan zorgde na rust voor het beslissende doelpunt.

Utrecht begon goed aan het duel en kwam er vaak makkelijk uit. Levensgevaarlijk werd de ploeg echter niet, waardoor Twente in een goede afloop bleef geloven. Na ruim een halfuur vond Tadic voor de eerste maal prachtig het net. Een lange afstandsknal vloog langs de verbouwereerde doelman Robbin Ruiter.

Tadic 0-1:

Twee minuten later produceerde Chadli een bijna identieke goal. Ditmaal vanaf links schoot de Belg ongenadig hard de bal binnen. Ruiter kon opnieuw alleen maar toekijken.

Chadli 0-2:

Na rust werd Utrecht terug in de wedstrijd geholpen. Daar was net als donderdag een fout aan Twente-kant voor nodig. Felipe Gutierrez leverde de bal na een slordige uittrap van doelman Sander Boschker in bij Duplan, die dankbaar gebruikmaakte van het buitenkansje: 2-1.

Twente ging vervolgens hard op zoek naar de derde treffer. Luc Castaignos kopte nipt over en Peter Wisgerhof miste van dichtbij. Na een misser van Leroy Fer en een hectische slotfase floot de scheidsrechter voor het einde.

Dit wedstrijdverslag is verzorgd door persdienst Novum.

    • Jules Seegers