16 kinderen en een leraar dood na gasexplosie in Pakistaanse schoolbus

Ten minste zeventien Pakistaanse kinderen zijn om het leven gekomen nadat een defecte gastank ontplofte in hun schoolbus. Volgens de politie in Pakistan zijn zeven gewonden overgebracht naar het ziekenhuis. Dat meldt persbureau AP.

De explosie vond plaats in Gujrat, ten zuidoosten van hoofdstad Islamabad. De schoolbus vatte na de explosie vlam. Volgens de politie zijn de kinderen omgekomen door verbranding.

De chauffeur zou de explosie overleefd hebben, melden lokale media. De kinderen zouden tussen de 10 en 12 jaar oud zijn.

Veel voertuigen in Pakistan zijn uitgerust met een gasinstallatie, omdat benzine en diesel duurder zijn. Veel gastanks zijn echter slecht geïnstalleerd. Zeven procent van de gastanks zou defecten vertonen. Recent werd de regel ingevoerd dat alleen gecertificeerde tanks mogen tanken. Dat heeft echter nog weinig effect gehad.

    • Niels Posthumus