Voorlopig nog te koud

Met een stevige noordwestenwind blijft de komende dagen relatief koude lucht aangevoerd worden: de middagtemperaturen blijven dan ook te laag voor de tijd van het jaar. Toch zien we wel een lichte stijging.

Na regionaal eerst nog wat zon vandaag is het in de avond bijna overal bewolkt en verspreid valt er ook een beetje regen. Onder de bewolking wordt het niet kouder dan een graad of 8.

Zondag trekt de bewolking en regen naar Duitsland weg, waarna het vanuit het westen droog begint te worden. Af en toe breekt daar dan ook de zon door en dat gebeurt in de loop van de middag ook in het oosten. De wind waait stevig vanuit het noordwesten en de temperatuur komt ’s middags uit op 11 tot 13 graden.

Na het weekend wordt het iets warmer. Maandag wordt het 14 graden op de Wadden tot 18 graden in het zuidoosten. Het lijkt de hele dag zo goed als droog te blijven, met ook flink wat zon. De wind draait geleidelijk naar het westen tot zuidwesten en zwakt bovendien iets af.

Dat is dan ook meteen de mooiste dag van de week, want hoewel de dinsdag droog begint, trekt vanuit het zuidwesten snel weer bewolking binnen en volgt regen. Deze storing trekt echter snel oostwaarts, waarna in het westen de zon weer doorbreekt. Het wordt 15 tot 18 graden.

De dagen daarna verlopen vervolgens weer wisselvalliger. De temperatuur daalt naar 14 tot 16 graden.