‘Van Rey voor inval door politie getipt - OM zo lek als een mandje’

Foto ANP / Bas Czerwinski

De van corruptie verdachte voormalig wethouder en VVD-senator Jos van Rey is mogelijk getipt voordat de politie in oktober een inval bij hem deed. Dat schrijft De Limburger vandaag. Justitie zou in verband hiermee momenteel onderzoek doen naar een hoge Limburgse politiefunctionaris.

Het Openbaar Ministerie bevestigt tegenover de Limburgse krant dat onderzoek te doen naar een mogelijk lek rond het onderzoek naar Van Rey en andere verdachten. “Alles wordt in het onderzoek meegenomen”, zegt een woordvoerder van het OM tegen De Limburger. Wat er precies is gelekt, zegt het OM niet. Het onderzoek duurt nog geruime tijd.

Dagblad De Limburger schrijft onder meer:

In een verslag van een gesprek eind 2012, waaraan onder anderen de oud-wethouder, landelijk voorzitter van de VVD Benk Korthals en afdelingsvoorzitter Victor Cillekens deelnamen, staat dat het OM al vanaf maart 2012 onderzoek deed naar Van Rey. ‘Dit was in kleine kring bekend’, staat in het verslag. Cillekens nu: “Ik wist zelf enkele weken voor de inval bij Van Rey dat er een strafrechtelijk onderzoek liep”. Van wie hij dat hoorde, wil hij niet kwijt. “Maar één ding is mij wel gebleken: het OM is zo lek als een mandje.”

    • Niels Posthumus