Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

Topman: Rabobank sluit ruim een derde vestigingen

Foto ANP / Koen van Weel

Rabobank sluit de komende jaren waarschijnlijk meer dan driehonderd van de achthonderd kantoren. Dat zegt Piet Moerland, topman van de coöperatieve bank, in De Telegraaf vandaag.

Klanten moeten over een aantal jaar waarschijnlijk verder reizen voor een kantoor van de Moerland verwacht ook dat er in 2016 nog meer banen zijn verdwenen ten opzichte van de zesduizend die eerder dit jaar werden aangekondigd. Rabobank heeft momenteel nog 28 duizend medewerkers. In 2016 zijn dat er waarschijnlijk rond de twintigduizend, schat Moerland.

De kantoren moeten sluiten omdat bankklanten steeds meer mobiel bankieren. In 2016 komt een klant volgens Moerland nog maar één keer per drie jaar in een kantoor.

“Dat heeft fundamentele consequenties voor je dienstverlening en kantorennetwerk.”

De Rabobank trekt de komende jaren honderd miljoen euro extra uit voor investeringen in mobiel bankieren en automatisering. De bank wil in Nederland leidend worden op dat vlak. Moerland in De Telegraaf:

“Mijn kinderen doen alles met hun mobieltje, die komen nooit meer bij een bank. Ik ben ervan overtuigd dat dit de toekomst is.”