Video: de beslissende treffer van Robben, ‘eindelijk af van loserstempel’

Robben viert het maken van de beslissende treffer in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund.
Robben viert het maken van de beslissende treffer in de Champions League-finale tegen Borussia Dortmund. Foto AFP / Andrew Yates

Eindelijk pakte Arjen Robben vanavond een hoofdprijs. De Groninger was er al vaak dichtbij en slaagde er vanavond op Wembley in de beslissende goal te maken voor Bayern München in de Champions League-finale. Robben reageerde na afloop euforisch.

Robben haalde de afgelopen jaren met Bayern München twee keer de finale van het kampioenenbal, maar verloor de finales in 2010 en 2012 van respectievelijk Internazionale en Chelsea. Met het Nederlands elftal stond Robben in 2010 in de WK-finale, maar ook die grote wedstrijd ging verloren, tegen Spanje. De CL-finale op Wembley van vanavond werd gezien als Robbens laatste kans op een hoofdprijs in zijn carrière.

De WK-finale van 2010, en ook in de CL-finale van 2012, had Robben kunnen beslissen, maar in die finales liet hij grote kansen liggen. Vanavond eiste hij eindelijk in positieve zin de hoofdrol op toen hij na een pass van Ribéry twee verdedigers omspeelde en keeper Weidenfeller op het verkeerde been zette door de bal tegen de looprichting van de doelman in te spelen. Tergend langzaam hobbelde de bal vervolgens de Dortmund-goal in.

Bekijk hier de winnende goal van Robben:

Robben: dit betekent heel veel voor me

Robben reageerde vanavond na het maken van de beslissende treffer euforisch en vertelde na de wedstrijd tegen de NOS dat het winnen van de finale heel bijzonder voor hem is:

“Dit betekent heel veel voor me. Ik kan het nog niet bevatten. [...] Nadat ik in de eerste helft kansen had gemist, ben ik rustig gebleven. [...] Ik heb hier zo op gehoopt. Mensen zeiden al: jj gaat hem maken.”

    • Pim van den Dool