...maar bij Imtech is het lek nog niet boven

Imtech, de geplaagde technisch dienstverlener uit Gouda, heeft zijn boeken op orde. Deze week meldde het bedrijf dat de problemen in Duitsland en Polen in 2012 een verlies hebben opgeleverd van 226 miljoen euro. Maar dat er cijfers waren, was op zich al een goed bericht, meldde topman Gerard van de Aast. De publicatie van de cijfers was tot twee keer toe uitgesteld vanwege de problemen in het buitenland. Maar is het lek nu boven bij Imtech? Analist Teun Teeuwisse van ABN Amro wijst erop dat het gaat om voorlopige cijfers. De accountant heeft ze nog niet goedgekeurd. Bovendien loopt er nog een forensisch onderzoek waarvan de resultaten nog niet bekend zijn. Over een maand – eind juni vindt de aandeelhoudersvergadering plaats – hoopt Imtech meer te weten. Beleggers zijn niet overtuigd, het aandeel ging met een klein verlies de week uit.