Kortkolom sport

Gibraltar toegelaten: 54ste lid van de UEFA

Amsterdam. Gibraltar is door de UEFA toegelaten als 54ste lid van de Europese voetbalbond. Het Britse overzeese gebiedsdeel met 30.000 inwoners op het zuidpuntje van Spanje doet zo mee aan de kwalificatiereeks voor het EK in 2016. Spanje heeft zich vanaf het eerste verzoek in 1999 verzet tegen lidmaatschap van Gibraltar. Spanje claimt eigendom over Gibraltar en is bang dat toelating tot de UEFA een precedent schept waarvan ook Baskenland en Catalonië gebruik zouden kunnen maken. Op het UEFA-congres werd KNVB-voorzitter Michael van Praag voor vier jaar herkozen in het bestuur van de Europese voetbalbond. (Novum)

Jong Oranje verslaat Australië in oefenduel

Amsterdam. Jong Oranje heeft de enige oefenwedstrijd voor het EK van volgende maand gewonnen. Jong Australië werd in Emmen met 3-1 verslagen. Met de verwachte basisopstelling voor het EK in Israël kwam de ploeg van bondscoach Cor Pot in de eerste helft op een 3-0 voorsprong door doelpunten van Adam Maher (vrije trap), Georginio Wijnaldum (individuele actie) en aanvoerder Kevin Strootman (attent bij keepersfout). In de tweede helft wijzigde Pot de ploeg op acht plaatsen, waarna Jong Australië een aantal grote kansen kreeg. Alleen de Nederlandse reservedoelman Marco Bizot kon zich in de tweede helft onderscheiden.Alleen Australiër Jamie MacLaren wist hem te passeren. (NRC)

Mazzarri coach Inter, ontslag Stramaccioni

Amsterdam. De Italiaanse voetbalclub Internazionale heeft trainer Andrea Stramaccioni ontslagen en maakte gisteren meteen zijn opvolger bekend: Walter Mazzarri, die afgelopen week opstapte bij Napoli. Onder leiding van Stramaccioni werd de Champions League-winnaar van 2010 dit seizoen negende in de Serie A. Mazzarri, die een contract voor twee jaar tekende, had eerder onder meer Reggina en Sampdoria onder zijn hoede. (NRC)