Heb jij dat ook?

Beste dames en heren uit de wetenschap die verstand hebben van voeding; let u even op? Dr. Zeepaard krijgt al wekenlang post van kinderen en grote mensen die rare dingen gaan doen als ze iets eten.

Ze krijgen jeuk midden op hun hoofd. Van pepers, of juist van mosterd of wasabi.

Of ze gaan hikken. Deze week mailden er wel twéé mensen die gaan hikken van rauwe groente. Ineke van Echtelt krijgt het van wortels. “Als ik een wortel eet – en dat doe ik vaak – krijg ik na een paar happen de hik, vaak keihard en soms bijna pijnlijk. Als de wortel op is, is de hik ook weg.” Joshua Passchier uit Den Hoorn kreeg vroeger de hik van rauwe bloemkool. Maar dat is nu gelukkig over.

En we hadden al een hele lijst met hik-eten gemaakt: rode pepers, brood met jam, roggebrood, yoghurt met zemelen... Misschien moeten we het eens hebben over hoe je weer van die hik af komt. Weet jij dat? Of doet je lijf iets anders geks? Zeepaard@nrc.nl .