Fin schakelt Igor Sijsling uit

Tennisser Igor Sijsling is er niet in geslaagd om voor het eerst in zijn carrière de finale van een ATP-toernooi te bereiken. In de halve finale in Düsseldorf verloor hij vrijdag van de Finse nummer 42 van de wereld Jarkko Nieminen: 7-5, 4-6 en 6-3. De Nederlander, 68ste op de ATP-ranking, stond in de beslissende derde set 2-0 voor met twee breakpoints om op drie games voorsprong te komen, maar hij liet Nieminen ontsnappen. De Fin won daarna vijf games achterelkaar, en Sijsling knakte.

Het bereiken van de laatste vier was al Sijslings beste prestatie ooit. Hij steekt al maanden in uitstekende vorm en is momenteel de best geklasseerde Nederlander, één plaats boven Robin Haase. In februari versloeg hij toptienspeler Jo-Wilfried Tsonga in de eerste ronde van het toernooi in Rotterdam. In Düsseldorf versloeg hij weer een grote naam: John Isner, nummer 21 van de wereld.

Voor Sijsling begint volgende week op Roland Garros met een eerste ronde partij tegen Jürgen Melzer (loting andere Nederlanders: zie inzet). Deze Oostenrijker, nummer 37 van de wereld, heeft dit jaar al ondervonden hoe goed Sijsling in zijn vel steekt. Op het indoortoernooi in Memphis in februari won de Amsterdammer met 6-4 en 7-6.