film

Los amantes pasajeros. Regie: Pedro Almodovár. In: 18 bioscopen.

NRC HandelsbladHet stuurloze, rondcirkelende vliegtuig is een nogal voor de hand liggende, maar toch behoorlijk effectieve metafoor voor het stuurloze Spanje. Zo weerspiegelt de film op allerlei verschillende niveaus een vicieuze cirkel, zonder te ontkennen dat de tijd onverbiddelijk doortikt. Dat zorgt ervoor dat de film niet ouderwets is of louter een herhaling van zetten, maar juist een film die heel dicht op de huid van de tijd zit.***

de VolkskrantAfleiding en vermaak is precies wat Almodóvar beoogde met deze kitscherige vliegtuigkolder. Hij wilde zijn landgenoten, die steeds dieper wegzinken in economische malaise, gewoon iets leuks voorschotelen. **

TrouwEngelse recensenten vinden in de nieuwe Almodóvar zowaar iets van Shakespeare terug, maar hier in Nederland doet dit tussendoortje meer denken aan het theater van de lach.**