expositie

United We. T/m 14/7 in Stroom, Den Haag. Inl: stroom.nl

NRC HandelsbladAan het fenomeen van artistieke samenwerkingsprojecten is op dit moment in Stroom in Den Haag de tentoonstelling United We gewijd. Het is het derde deel van het langdurige project Upcycling. De eerste twee delen waren verrassend. Des te meer stelt het derde deel teleur. Dat ligt aan zo’n beetje alles: de keuze van de deelnemers, het soort werken dat is gekozen of in opdracht gemaakt, de geleverde achtergrondinformatie, en vooral de vraag naar: waarom nu? **

de VolkskrantOver ‘collectieve vormen van werken, denken, organiseren en leven’ gaat de expositie, als gebruikelijk een mix van kunst, design en architectuur, van nu en vroeger. Dat klinkt als torenhoge ambitie, maar op zijn Strooms stipt de tentoonstelling de onderwerpen speels en lichtvoetig aan. Het wappert net te veel kanten op, deze tentoonstelling, totdat je je realiseert dat dit geen tentoonstelling om de tentoonstelling is. Het is bedoeld ter inspiratie. ***