Was für ein Tor! De mooiste goals van dit Champions League-seizoen

Jetzt gibt’s unser Hammer-Finale in Wembley! Laat het maar aan de Duitsers over om zich een kraker als de Champions League-eindstrijd van vanavond toe te eigenen. Ja, Borussia versus Bayern is een kraker maar ho eens even: de lange weg naar de finale mag er zijn.

Robert Lewandowski (Borussia Dortmund) viert een van zijn vier goals in de thuiswedstrijd tegen Real Madrid in de strijd om de CL-finale. Reuters

Jetzt gibt’s unser Hammer-Finale in Wembley! Laat het maar aan de Duitsers over om zich een kraker als de Champions League-eindstrijd van vanavond toe te eigenen. Ja, Borussia versus Bayern is een kraker maar ho eens even: de lange weg naar de finale mag er zijn.

Terecht hoor, dat Duitsland Stolz ist auf het unieke treffen. Niet eerder stond er een geheel Duitse finale op de rol. En eerlijk is eerlijk: Bayern en Borussia waren de beste. De finale werd bereikt zonder het betonvoetbal waarmee Chelsea vorig jaar FC Barcelona uitschakelde en vervolgens ook nog de finale won, maar met dwingend, attractief, dynamisch, energiek en vooral aanvallend spel. Het belooft dus wat te worden vanavond om 20.45 uur in Londen.

Was für ein Tor! Das ist das Finale!

Voor ons is de man om in de gaten te houden uiteraard Arjen Robben. Eerder dit seizoen op een zijspoor gezet maar met een doelpunt in beide halve finales tegen Barça inmiddels weer vaste kracht. Robben is fit en dus in topvorm:

De meest besproken man van deze finale speelt helemaal niet. Mario Götze raakte in de halve finale van Borussia Dortmund tegen Real Madrid geblesseerd nadat bekend was geworden dat hij volgend jaar voor Bayern München speelt. Dat ligt niet lekker in Dortmund en mooie Mario is nu té geblesseerd om mee te doen. Verder beschikken beide teams over hun volledige selectie.

De mooiste goals van het CL-seizoen

Er zaten weer wat pareltjes bij hoor. De Champions League editie 2012-2013 zag een magnifieke krul van Luka Modrić, een fraaie omhaal van Karim Benzema in Amsterdam, een Riesentor van Lukas Podolski, een nóg hardere veeg van Emanuel Eboué en een fijnzinnige spitsengoal van Robert Lewandowski (vanavond in actie). Nóg mooier waren de volgende vijf doelpunten:

5. Luis Alberto 0-1: Manchester United-FC CLUJ (5-9-’12)
Het is niet veel spelers gegeven om op Old Trafford tijdens een Champions League-avondje de thuisploeg op achterstand te zetten. Dan kun je het maar betere direct goed doen ook:

4. Oscar 2-0: CHELSEA-Juventus (19-9-’12)
Nog helemaal aan het begin van het seizoen en daarom helaas al weer bijna vergeten. Deze goal van Oscar, die maar moeilijk naam maakt bij Chelsea, is toch wel degelijk een juweeltje.

3. Didier Drogba 3-1: GALATASARAY-Real Madrid (9-4-’13)
Hij kwijnde weg in China waar hij een half jaar lang een lucratief contract uitzat. Na de winter was Didier terug en wel bij Cimbom dat ook Wesley Sneijder oppikte (zie assist op Eboué voor diens hierboven genoemde kanonskogel). Drobga: verdiende voor Chelsea vorig jaar nog de beker met de grote oren, nu strandde hij in de kwartfinale tegen Real:

2. Eliseu 0-3: Anderlecht-MALAGA (3-10-’12)
De eerste van tweemaal Anderlecht in deze reeks en beide in de ontvangende rol. Eliseu zet Malaga met zijn tweede plek in de top-5 toch nog even in de schijnwerpers. De Spanjaarden waren in die wonderbaarlijke kwartfinale in Dortmund erg dichtbij een grote verrassing, maar het mocht niet zo zijn.

1. Philippe Mexès 0-2: Anderlecht-AC MILAN (21-11-’12)
Hij valt vooral op door het staartje dat hij draagt op zijn kruin en alom aanwezige tatoeages. En anders wil Franse Philippe nog wel eens een steek laten vallen in de Milanese defensie. Zijn goal tegen Anderlecht deed dan ook in alle opzichten verbazen:

    • Jules Seegers