dans

None

Spring Performing Arts Festival. T/m 26/5 Utrecht. Inl: springutrecht.nl

NRC HandelsbladHet publiek kreeg oordopjes bij het nieuwe Spring Festival. Het zachte schuim was nodig om de dreunende grime-beats van dj’s Elijah en Skilliam te dempen, die een malle mix van clubdans en rudimentair hedendaags passenmateriaal van een basis voorziet. Best meeslepend soms, maar wat Cecilia Bengolea en François Chaignaud ermee beogen, anders dan de zoveelste fusie?

TrouwWat programmakeuze betreft valt er wel een en ander op de eerste festivaldagen af te dingen. Het openingsstuk in het tweeluik van Candoco Dance Company was een misser. De Britse groep is samengesteld uit performers met en zonder fysieke handicap en stelt zich ten doel te bewijzen dat virtuositeit niet is voorbehouden aan een perfect danserslijf.

de VolkskrantDe dansoogst van Spring is tot nu toe nog mager. Vooral Candoco Dance Company valt tegen met twee ingehouden choreografieën van Emanuel Gat en Rachid Ouramdane.