cd

Laura Marling: Once I Was An Eagle

NRC HandelsbladHaar muziek is tijdloos en eigen, ingebed in de Britse folktraditie, maar levendig als het beste werk van haar geestverwanten Mumford & Sons en Noah & the Whale. Met producer Ethan Johns als enige handlanger maakte ze haar vierde en meest geslaagde album tot nu toe. Once I Was An Eagle omvat zestien liedjes die zo’n diep spoor door de pophistorie trekken dat ze het beste werk van Joni Mitchell, Nick Drake, Jeff Buckley en de akoestische Neil Young naar de kroon steken in hun ijzingwekkende intimiteit. *****

The TelegraphDit album is ongrijpbaar en dat is er juist zo aantrekkelijk aan. Haar liedjes zijn vloeibaar en amorf, ze veranderen steeds van vorm, bieden haast nooit een voor de hand liggend schema van couplet en refrein, of een makkelijke interpretatie. Marling zal waarschijnlijk nooit hitwaardig zijn. Maar Once I Was An Eagle is een meesterwerk, en met haar 23 jaar begint ze pas net. *****