Boogerd toch commentator

Michael Boogerd kan na zijn dopingbiecht toch weer aan de slag als wielercommentator. Eurosport heeft in de voormalige kopman van de Raboploeg de deskundige gevonden die de sportzender zocht. Eerder dit jaar ontdeed Eurosport Benelux zich van oud-profwielrenner Danny Nelissen, na diens dopingbekentenis in januari. De zender sprak van een „arbeidsconflict”.

Boogerd begint tijdens de Dauphiné, begin juni, en zal tijdens de Tour de France drie weken lang commentaar geven. Hij had al afscheid genomen van de NOS, waar hij de afgelopen jaren commentaar gaf tijdens de bergetappes in de Tour. Hij had geen afspraken met de publieke zender.

Boogerd bekende in maart epo en cortisonen te hebben gebruikt in de jaren tussen 1997 en 2007. Ook onderging hij bloedtransfusies.In zijn actieve jaren was Boogerd de belangrijkste Nederlandse wielrenner, met als beste resultaat de vijfde plaats in de Tour de France van 1998. Zijn bekentenis volgde op onthullingen over bloedtransfusies in onder meer deze krant.