pas verschenen

Michael Boogerd & Maarten Scholten: Handboek Tour de France 2013. Ambo, 210 blz. € 15,-

Jaarlijks terugkerend naslagwerk voor de Tour de France over de etappes, de favorieten , ploegen en statistieken. In het woord vooraf kort aandacht voor de doping van Boogerd waarom hij uiteindelijk toch besloot epo tot zich te nemen.

T.C. Boyle: San Miguel. Vertaling: Gerda Baardman, Tjadine Stheeman en Onno Voorhoeve. Anthos, 388 blz. € 15,-

Historische roman die zich afspeelt op het eiland San Miguel, waarbij de eenzaamheid van een eilandbestaan centraal staat.

Marcel van Dam: De steigerberg. De Bezige Bij, 216 blz. € 24,90

Vanuit zijn nieuwe huis werkt de gepensioneerde Marcel van Dam aan zijn landgoed rondom het huis. Hij vindt zijn nieuwe zelf en het paradijs op aarde. Met foto’s van het landgoed.

Louis Couperus: Eline Vere. L.J. Veen Klassiek / Atlas Contact, 569 blz. € 15,-

Ter viering van Couperus’ 150ste geboortejaar zijn drie klassiekers van de Haagse romancier opnieuw uitgegeven in paperback, met schilderijen van Kees van Dongen op de omslagen. Ook verschenen De stille kracht (270 blz., € 12,50) en De ongelukkige (278 blz., € 12,50) met een nawoord van Mark Cloostermans.

R.J. Ellory: Bekraste zielen. Vertaling Kris Eikelenboom. De Fontein, 430 blz. € 19,95

Nieuwe thriller van Ellory – de auteur die positieve recensies over zichzelf op Amazon zet – over twee halfbroertjes die gegijzeld worden door een psychopathische moordenaar. Tevens roadnovel omdat de gegijzelden en de psychopaat half Amerika doorkruisen.

Jef Geeraerts: Het vroege werk. Bezige Bij Antwerpen, 559 blz. € 24,95

Verzameling van zes lange verhalen uit de jaren zestig, waarin Geeraerts (1930) schrijft over mythisch Afrika.

Robert Lemm & Mohamed El-fers: De woede van Vlaanderen. Kroniek van een goedgeefse knapenschenner. Aspekt, 214 blz. € 17,95

De bisschop van Brugge bekent dat hij dertien jaar lang ‘pedofiele spelletjes’ met zijn neef heeft gehad, en dat terwijl verder pedofiele priesters in de anonimiteit blijven. Met de bisschop blijkt meer aan de hand. Historicus Robert Lemm en journalist Mohamed El-Fers onderzoeken zijn rol.

Bas Steman: De aankomst. Nieuw Amsterdam, 190 blz. € 16,95

Roman over een beoogd Tourwinnaar van een man die stopt terwijl zijn wielermaatjes van toen uitgegroeid zijn tot de sporthelden Léon van Bon, Servais Knaven, Michael Boogerd en Jeroen Blijlevens.

Eva Weaver: De poppenspeler van Warschau. Vertaling AnneMarie Lodewijk. The House of Books, 336 blz. € 18,95

Joods jongetje in Poolse getto vindt handpoppen in de jas van zijn doodgeschoten opa. Eentje neemt hij er mee de onderduik in, de ander komt terecht bij een Duitse soldaat in Siberië. Uiteindelijk vinden de poppen elkaar.