Noodgevalletje

Droogshampoo is hip. Opmerkelijk, want het bestaat al heel lang. Levert droogshampoo een besparing aan het waterverbruik of zijn die extra spuitbussen juist slechter voor het milieu?

Er zijn veel redenen om onder de douche te staan, haar wassen is er één van. U verbruikt water en vooral gas om dat water te verwarmen. De milieu-impact van douchen zit ’m in de energie. Zo’n 20 procent van uw gasrekening gaat naar het verwarmen van water voor keuken en douche, dus reken maar uit. Korter douchen is daarom altijd een goed idee.

De Nederlander doucht gemiddeld bijna 9 minuten per keer (vraag me niet wie dat ooit geklokt heeft). Daar kan best een minuutje of twee vanaf. Nog steeds meer dan genoeg tijd genoeg om uzelf én uw haar lekker te soppen. Doet u dat ook nog met een spaardouche, dan bent u helemaal goed bezig.

Droogshampoo wast uw haar niet, de poeder bindt het vet tot kleine korrels die u uitkamt. Zo’n extra spuitbus (lees: afval) vind ik persoonlijk meer iets voor een noodgevalletje. Want of mensen echt minder douchen als hun haar maar goed zit? Fris voelen gaat bij mij over méér dan mijn haar.

    • Vera Dalm