Met angst in de ogen

BEKIJKEN // FOTO ’S PORTRETTEN VAN MILITAIREN VOOR, TIJDENS EN NA DE MISSIE We Are The Not Dead lalagesnow. com

Er is inmiddels aardig wat kennis beschikbaar over de gevolgen van een militaire missie bij de militairen. Toch is het lastig om te begrijpen wat zij nou daadwerkelijk meemaken tijdens hun uitzending naar oorlogsgebieden. Ook al krijgen we via televisiebeelden en internet steeds meer inzicht in de omstandigheden waaronder de militairen werken, we zullen nooit weten hoeveel stress ze ondergaan, hoe het is om een vriend te verliezen op het slagveld en je familie te moeten missen. Fotografe Lalage Snow heeft geprobeerd om dit te vangen in beeld door de uitgezonden militairen voor, tijdens en na de missie te fotograferen gedurende acht maanden. Het is schokkend om te zien hoe de jonge Britse militairen, soms nog maar 20 jaar, een opvallende transformatie ondergaan. De serie We Are The Not Dead is via de website van de fotografe te bekijken.