Kortkolom sport

Clubs: beloftenteams naar de eerste divisie

Amsterdam. De eerste divisie lijkt te worden uitgebreid met twee beloftenelftallen. Dertien van de zestien clubs gingen gisteren onder protest akkoord onder druk van Fox. De tv-zender vindt beloftenelftallen commercieel aantrekkelijker dan clubs die uit de Topklasse promoveren. De zender belooft in ruil meer geld en tv-exposure. Ook is de vrijdag niet meer de vaste speeldag. Zaterdagmiddag zou de nieuwe voorkeurstijd worden, op zondag spelen kan ook. De KNVB was dichtbij een akkoord met Achilles ’29 en Katwijk over promotie. Begin juni valt een definitief besluit. Als het doorgaat komen de reserves van FC Twente en Ajax in de eerste divisie. De beloften kunnen niet promoveren en geen periodetitel winnen. (NRC)

Profprimeur Sijsling: halve finale in ‘ATP’

Düsseldorf. Igor Sijsling (25) heeft voor het eerst in zijn tenniscarrière de halve finale van een ATP-toernooi bereikt. In Düsseldorf versloeg hij de Tsjech Jan Hajek met 6-3 en 6-1. Sijsling speelt vandaag in de halve finale tegen de Fin Jarkko Nieminen (42). Bij winst stuit hij morgen in de finale op Juan Monaco of Guido Pella, beiden uit Argentinië. In Nice verloor Robin Haase van de Fransman Gaël Monfils. (Novum)

Arrestaties Hongarije in matchfixen voetbal

Boedapest. De Hongaarse politie heeft 45 mensen aangeklaagd op verdenking van matchfixing. Het gaat om 44 Hongaren en één Singaporees. Ze worden verdacht van het manipuleren van 32 voetbalduels, waarvan 26 in Hongarije, drie in Finland, één in Italië en twee wedstrijden uit andere landen.