kort

Tennis

Igor Sijsling voor het eerst in halve finale

Amsterdam. - De Nederlandse tennisser Igor Sijsling heeft gisteren op indrukwekkende wijze de halve finale van het graveltoernooi in Düsseldorf bereikt. In de Duitse stad won hij met 6-3 en 6-1 van de Tsjech Jan Hajek. Het is voor het eerst in zijn loopbaan dat de 25-jarige Amsterdammer in de halve eindstrijd staat van een ATP-toernooi. In de halve finale speelt Sijsling, die 68ste staat op de wereldranglijst, vandaag tegen de Fin Jarkko Nieminen, de nummer 42 van de wereld. De als zesde geplaatste Nieminen hoefde gisteren niet in actie te komen omdat de Duitse publiekslieveling Tommy Haas zich terugtrok vanwege griepverschijnselen. Düsseldorf is een voorbereidingstoernooi op Roland Garros, dat komende zondag begint. Robin Haase verloor gisteren in de kwartfinale in Nice van Gael Monfils: 6-2 en 6-3. NRC

150

keer werd hulplijn pedofielen gebeld

Amsterdam. - De telefonische hulplijn voor pedofielen is sinds de oprichting een jaar geleden zo’n 150 keer gebeld. Onder de bellers zaten ongeveer 80 mannen die zich zorgen maakten over de ontwikkeling van hun seksuele voorkeur. Deze resultaten maakte oprichter en therapeut Jules Mulder gisteren bekend. De 80 mensen die belden, kregen vervolggesprekken aangeboden. Daarop besloten 25 bellers in therapie te gaan. De overige bellers waren familieleden of kennissen die met het onderwerp te maken hadden gekregen. Bij aanvang verwachtte de hulplijn 600 telefoontjes per jaar. NRC

Tv-presentatrice

Eva Jinek vertrekt per direct bij WNL

Amsterdam. - Eva Jinek stopt per direct bij omroep Wakker Nederland (WNL). Ze presenteerde onder meer Eva Jinek op Zondag. De omroep vervangt Jinek vanaf aanstaande zondag door Charles Groenhuijsen en Paul Jansen samen met Janneke Willemse. Dat meldde WNL gisteren. Jinek stapt per 1 juli over naar de KRO, waar ze een wekelijkse talkshow gaat presenteren. NRC